Ránk köszöntött a nyár, az év legmelegebb időszaka, amiről a legtöbbünknek a pihenés, a vakációzás jut eszébe, ám ez az évszak jelenti az esküvői szezont is.
Hogy is kezdünk bele az esküvő szervezésébe?
Valójában mindenki szép és lehetőség szerint gondmentes esküvőt szeretne, ehhez azonban időben bele kell kezdeni a szervezésbe. Itt nem feltétlenül a gyűrűk és a ruhák kiválasztására gondolunk (bár sokszor az is jó ideig eltart és nem kevés stresszel jár), hanem a részletekre. Ha nem az utolsó pillanatban akarunk kapkodni, hogy mi hogy legyen, mondjuk az asztalon, milyen ételt szolgáljanak fel, vagy éppen milyen színű legyen a terítő, akkor mindenképp fontos, hogy jól átgondoljuk a legapróbb dekorációt is. Persze, nem azt akarjuk mondani, hogyha nem találjuk meg a számunkra legjobban tetsző szalvétát, akkor vége lesz a világnak, de általában mindenki szeretne úgy nekiindulni a nagy napnak, hogy minden klappol.
Minden passzoljon mindenhez?
Alapvetően semmi gond nincs az eklektikával sem, ám ha videón vagy fényképen visszanézzük majd az esküvőnk napját, higgyük el, igazán jól fog mutatni, hogyha lesz valamifajta harmónia az egészben. Ha nem akarjuk a végletekig bonyolítani az életünket, akkor alkalmazhatunk egy esküvőszervezőt is, ám ha szeretnénk magunk irányítani az eseményeket, akkor csak hosszas ötletelés után kezdjünk bele a megvalósításba. Akkor, amikor már nagyjából letisztult a kép és kiderül például, hogy hagyományos, vagy netán modern esküvőt szeretnénk-e.
… és a násznép?
A vendéglista összeállítása okozza a legtöbb házasulandó számára a legnagyobb fejtörést. A legtöbb párban felmerül ilyenkor a kérdés, hogy „de mégis kit hívjak meg és kit ne”, „ott legyen-e a húsz éve nem látott unokatesó is vagy csak a szűk családot szeretnénk meginvitálni”? Jó megoldás lehet erre, ha elsőre minden lehetséges vendég nevét felírjuk, aztán ahogy telik az idő, véglegesítjük a listát. Miután összeállt a kép, akkor jön a másik kérdés, hogy „rendben, de mégis mivel köszönjük meg, hogy eljöttek a nagy napra?” Vannak párok, akik kis kézműves holmikkal, esetleg kis üveges italokkal, kis cukorkákkal kedveskednek a rokonoknak, barátoknak, de kifejezetten stílusos ajándék lehet egy személyre szabott, kis csomag, aszaltgyümölcsös nassolnivaló is. Többféle ízvilág közül lehet választani. Nyár lévén érdemes lehet, csokibevonat nélkül, natúr formában venni, de ha a gyerekek számára is örömet akarunk okozni, akkor nekik választhatunk csokisat is.
Bármelyik verzió mellett döntünk is, a lényeg a felhőtlenül jó hangulat és természetesen a pár maga, de ha valóban jól szeretnénk érezni magunkat a saját esküvőnkön, akkor érdemes az ilyen kis apróságokat is jól megválasztani.