Nassy

„...lerázza a meggyet, te meg babám szedjed...”

2015. július 10. - Nassyvic

A magyar gyümölcsök csodálatosak. Nem csak a kinézetük, ízük, de beltartalmuk is páratlan. Aki gyümölcsöt ad, egészséget ad, ezt hazánkban már az óvodások is tudják. Nemrég készült Amerikában egy felmérés arról, hogy a magyar meggy gyógyhatásai erősebbek, mint az ott termesztett gyümölcsöké. Az eredmény nem meglepő módon az lett, hogy a hazánkban termelt gyümölcs négyszer-ötször annyi anthocyan elnevezésű vegyületet tartalmaz, mint a kinti. Ennek a vegyületnek köszönhetjük a meggy gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatását, így valóban elmondhatjuk, aki magyar meggyet ajándékoz, egészséget és jó közérzetet ad vele. Az itthoni termés antioxidáns-tartalma is jóval magasabb, és e kettő együtt – a kutatások szerint – felére csökkenti a daganatos megbetegedések és harmadával a szívinfarktus kockázatát.

Lassan azt is kezdjük megtanulni, hogy a gyümölcsök egyik legjobb tartósítási módja az aszalás. A nedvességtartalom alacsony hőfokon történő elpárologtatásával a beltartalmi kincsek viszonylag kevéssé sérülnek, így az aszalt megy is tartalmazza a friss gyümölcs antioxidánsainak, vitaminjainak, ásványi anyagainak, az előbb említett anthocyan tartalmának nagy részét. Az aszalásnak nem csak a kíméletesség a lényege, hanem az is, hogy a napon érett gyümölcs a napon aszalódva magába zárja az életünk forrását jelentő égitest energiáját, így pontosan azt tudja nyújtani a téli időszakban, ami a legjobban hiányzik: a napfény erejét.

shutterstock_140367685.jpg

Bölcs elődeink nagyon igyekeztek az év minden napján, így a téli hónapokban is (persze aszalt formában) meggyet fogyasztani, hiszen karban tartja az ereket, káliumtartalma erősíti a szívet és kiegyensúlyozottá teszi az izomműködést. Folsav-tartalma a kismamáknak fontos, de mindenki számára előnyös, hogy elősegíti a vérképzést. Rosttartalma kiváló hatással van az emésztésre, ásványi anyagai és enzimjei óvják a kötőszöveteket. Gyakorlatilag nincs része a szervezetünknek, ahova ne jutna el gondoskodó ápolása!

A Nassy termékek a magyar viszonyok között is kizárólag tökéletes minőségű gyümölcsből készülnek, a gyors és kíméletes feldolgozás nem csak beltartalmi anyagaikat, hanem kiváló ízüket és aromájukat is megőrzi.

A bejegyzés trackback címe:

https://nassy.blog.hu/api/trackback/id/tr797614718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása